28 februari.

Det finns ingen fälla som är så livsfarlig som den man gillrar för sig själv..
 

10 februari.

Många har nog hört talas om giraffungen Marius vid det här laget.
Men för er som inte har det ska jag berätta om det.
 
Marius var en 18 månaders gammal giraffungen, alltså fortfarande en bebis. Han var helt frisk, det var inga fel på honom alls. Han bodde på Köpenhamns zoo fram tills söndagen 9 februari. Då han dödades av personerna på hans så kallade hem.
Varför? För att han fick inte bli könsmogen och para sig för risken att det skulle bli inavel. Varför inte kastera honom då? Det ansåg dom var plågeri mot honom. Att han aldrig skulle kunna para sig.
Både svenska och många zoo i utlandet erbjöd sig att ta honom. En dansk miljadär som är bosatt i USA erbjöd sig t.o.m sig att betala ett par miljoner för att hitta ett nytt hem till Marius. Han sa att han t.o.m skulle ha honom i sin egna trädgård om det inte fanns ett nytt hem till honom. 
Men nej, dom vägrade. Min stora fråga är VARFÖR? Varför va så jävla envisa? Varför döda en frisk giraff?
Det slutar inte där heller. När han dödas av en jävla bultpistol skända dom hans lik framför besökare, där många av dom var barn. Sedan styckades han och matades till lejonen.
Det gör mig illamående. 
 
http://www.expressen.se/kvp/sa-lockades-giraffen-marius-in-i-doden/
" Han ställer sig oförstående till vreden över beslutet.
– Jag förstår att de flesta tänker att det är ett sött och vackert djur. Men det är kycklingar, grisar och boskap också. De här djuren är en del av något större, så nej, jag kan inte förstå varför folk tar detta så hårt, säger han till tidningen. "
 
Jag är vegeterian och stolt över det också ska jag tillägga och jag grubblar&känner mig sorgsen varje dag för att miljoner djur dödas varje dag för att bli mat. Människor kämpar varje dag för dom också men det är ganska svårt att få folk att sluta slakta djur som mer än 95 % av jordens befolkningen äter men det betyder inte att vi inte bryr oss om dom?
Många som äter kött vet inte vart det kommer ifrån och stressen djuren känner och jag vet att många idioter inte bryr sig heller. 
Men det finns folk som gör det så det där jävla äcklet ska inte komma och säga att ingen bry sig.
AAAAAH, blir så jävla förbannad att jag bara vill åka hem till karlfan och strypa honom.
Hur kan han leva med sig själv?
 
 
Dom kunde tjänat miljoner på att låta honom leva med han dödades "enligt planerna".
" – Ja, nu är han död. Allt gick enligt planerna, säger kommunikationschefen Tobias Stenbæk till danska tidningen Ekstra Bladet "
 
 
Jag hoppas dom kommer plågas resten av sina liv. Att dom dödas enligt planerna. För det här låter helt jävla sjukt i mina öron.
Dom dödar 20-30 djur per år för att beståndet av djur inte ska bli för stort. Då ställer jag mig frågan va fan dom inte kastrerar fler djur så djur beståndet inte blir för stort?! Eller anser dom att vuxna djur inte har någon rätt att leva? Att dom måste va små bebisar för att zoo´t ska låta dom leva. Att allt handlar om pengar i slutet? Varför acceptera dom inte dom 5 miljonerna för Marius? 
Alla vill ha djurungar, alla vill se djurungar. Sen när dom är vuxna slängs dom i väg som sopor. Allt från katter, till kaniner till giraffer.
Simba var 6 år när vi hämtade honom, vi älskar inte honom mindre för att han är vuxen? Han är lika mycket värd som en kattungen och skulle aldrig byta ut honom mot en kattunge.
 
Jag kan älta det här i evigheter.
Allt jag kan säga nu är BOJKOTTA ALLA ZOO!!!!!
 
Marius fick leva 18 månader, sen vart han inte värd något mer.
Vila i frid, Marius!
 
 

02 februari.

Idag har vi bott i lägenheten ett år.
Tiden har gått så himla fort, minns första natten som det vore igår.Trodde jag aldrig skulle somna men jag somna direkt och sov som en barnrumpa hela natten!
Om en vecka har mammas kille bott här ett år också!
Han har äntligen hittat sitt föralltid hem! ♥
För ett år sen. 
 
Idag.
 

RSS 2.0